Založ si blog

Vláda sľubovala, no zlyhala: Dôkaz o zúfalstve trvá už 6 mesiacov.

Vláda pri nástupe do funkcie sľúbila ľuďom úľavu v podobe lacnejších potravín a energií. Mnohí s nádejou očakávali, že sa konečne dočkajú zlepšenia životnej úrovne. Avšak realita je zatiaľ veľmi ďaleko od sľubov. Namiesto riešenia akútnych problémov sa vláda zameriava na reformy v oblasti justície a je na ceste zrušiť RTVS.

Kde sú sľubované lacnejšie potraviny a energie?

Ceny potravín a energií neustále rastú, čím sa znižuje životná úroveň občanov. Vláda síce avizovala niektoré kroky, ako napríklad zníženie DPH na vybrané potraviny, no tieto opatrenia sú len kozmetické a neprinášajú reálnu pomoc. Ľudia stále bojujú s každodennými výdavkami a sľuby o lacnejšom živote sa zdajú byť len prázdnymi frázami.

Zrušenie UŠP a RTVS nebolo ani na zozname!

Vláda zrušila Úrad Špeciálnej Prokuratúry (UŠP) a chýsta sa zrušiť aj verejnoprávnu televíziu RTVS. Tieto kroky vyvolali pobúrenie verejnosti aj odborníkov. Zrušenie UŠP  ohrozuje boj proti organizovanej kriminalite a korupcii, zatiaľ čo zrušenie RTVS by znamenalo obmedzenie slobody slova a plurality informácií. Tieto kroky neboli súčasťou volebného programu a vláda ich taktiež neprezentovala ako prioritu.

Aké kroky doteraz podnikla vláda? Podnikla všetko zle?

Okrem neriešenia cien potravín a energií a rušení UŠP a RTVS, vláda urobila viacero ďalších chybných krokov. Medzi ne patrí napríklad:

  • Nekoncepčná komunikácia: Vláda sa vyznačuje chaotickou a netransparentnou komunikáciou. Mnohé jej kroky a rozhodnutia sú nejasné a nepremyslené, čo vedie k nízkej dôvere verejnosti.
  • Nedostatočná koordinácia: Medzi jednotlivými ministerstvami a úradmi vládne chaos a neefektívna koordinácia. To vedie k duplicitným prácam, zbytočným výdavkom a spomaleniu riešenia dôležitých problémov.
  • Ignorovanie odborníkov: Vláda často ignoruje názory a rady odborníkov z rôznych oblastí. To vedie k nesprávnym a škodlivým rozhodnutiam, ktoré negatívne ovplyvňujú životy ľudí.

Je najvyšší čas, aby sa vláda prestala zaoberať rušením dôležitých inštitúcií a konečne začala riešiť problémy, ktoré trápia bežných ľudí. Lacnejšie potraviny a energie, kvalitné verejnoprávne médiá a efektívna justícia by mali byť prioritou, nie politické hry a ideologické presadzovanie vlastných záujmov.



Ach, tá dnešná mládež! Pravda alebo lož?

17.05.2024

„Ach, tá dnešná mládež!“ povzdychne si stará pani suseda, keď prechádzam okolo nej s knihou v ruke. „Len tie mobily a počítače im v hlavách sú,“ dodá s neskrývaným odsúdením. Tento povzdych som už počul nespočetnekrát od rôznych ľudí, od príbuzných cez učiteľov až po náhodných okoloidúcich. A zakaždým ma to zamrzí.Pravda je, že svet sa [...]

Slovensko sa približuje Rusku: Návrat Fica a Pellegriniho víťazstvo posilňujú proruské postoje

06.05.2024

Ficov návrat a proruské sympatie: Ficov návrat k moci po troch rokoch v opozícii sprevádzali obavy z jeho prokremeľských postojov. V minulosti kritizoval sankcie voči Rusku a nadviazal úzke vzťahy s prezidentom Vladimirom Putinom. Pellegriniho víťazstvo a posilnenie proruských síl: Pellegrini, Ficov bývalý minister financií a straník, síce v kampani sľúbil prozápadnú [...]

Eurovoľby 2024: Vplyv korupcie a dezinformácií na demokraciu v Česku a v Európe

28.04.2024

Eurovoľby 2024 sa blížia a v Českej republike aj v celej Európe sa začínajú diskusie o ich význame a vplyve na demokraciu. Su dva kľúčové faktory, ktoré ovplyvňujú verejnú mienku a demokratický proces – korupciu a dezinformácie. Korupcia je dlhodobo problémom v českej politike. Vojta z Čiech, jeden z obyvateľov krajiny, vyjadril svoj názor na tento jav. „Jde [...]

atentát, fico, cintula, pezinok, ŠTS

Fica zasiahol viackrát: Atentátnik stojí pred súdom, prokurátor žiada väzbu

18.05.2024 10:00, aktualizované: 10:30

Súd sprevádzajú prísne opatrenia, zasadnutie je neverejné, novinári sa nedostanú ani do areálu. Situáciu sledujeme priamo v Pezinku.

Germany Russia Ukraine

Utečenci strácajú kontakt s Ukrajinou. Čo ukázal prieskum v Poľsku, Nemecku a Česku?

18.05.2024 10:00

Minimálne polovica Ukrajincov, ktorí sú v Poľsku, Nemecku a Česku, sa na Ukrajinu zrejme nevráti. Vyplýva to z čerstvého prieskumu.

nemecko letisko lietadlo mníchov aktivisti klíma

Klimatickí aktivisti ochromili prevádzku mníchovského letiska

18.05.2024 08:30

Aktivisti sa prilepili k ploche pristávacej dráhy, prichádzajúce lety boli preto presmerované na iné letiská.

Houston, texas, búrky

Z Houstonu po ničivých búrkach hlásia sedem obetí

18.05.2024 08:25

Obytné oblasti mesta boli plné popadaných stromov a elektrického vedenia.

jakubinoo

Verme v silu demokracie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 10718x
Priemerná čítanosť článkov: 1340x

Autor blogu

Odkazy