Založ si blog

Čierna streda pre slobodu slova: RTVS končí, nastupuje autokracia?

Vláda schválila zákon o zrušení RTVS a zriadení Slovenskej televízie a rozhlasu (STVR). Mnohí vnímajú tento krok ako likvidáciu verejnoprávnych médií a nastupujúcu autokraciu. Je to oprávnený strach?
Zmeny v RTVS sa dejú v rýchlom konaní a bez transparentnej diskusie. Vláda argumentuje potrebou reformy a zefektívnenia, no kritici poukazujú na snahu o politickú kontrolu nad médiami. Zrušenie Programovej rady a zavedenie Etickej komisie s nejasnými kompetenciami vyvoláva otázky o nezávislosti a objektivite STVR.
Premiér Fico už dávnejšie kritizoval RTVS za „tendenčné“ spravodajstvo a obviňoval ju zo stranníctva. Mnohí sa obávajú, že STVR sa stane nástrojom propagandy a potlačí kritické hlasy. Vláda síce sľubuje zachovanie plurality názorov, no realita môže byť iná.
Ale teraz vážne, nebudem si dávať servítku pred ústa.
Sme občania Slovenskej republiky, nie bábky v rukách politikov. Máme právo na slobodné a nezávislé informácie. Zrušenie RTVS a netransparentné presadzovanie STVR sú vážnym krokom späť k autoritatívnej minulosti. Nesmieme mlčať!
Je dôležité, aby sme sa proti tomuto zvratu postavili. Môžeme to urobiť podpisovaním petícií, účasťou na protestoch a kontaktovaním poslancov Národnej rady. Musíme dať jasne najavo, že si nenecháme vziať slobodu slova a že požadujeme nezávislé a pluralitné verejnoprávne médiá.
Toto nie je len o RTVS. Je to o budúcnosti našej demokracie. Ak teraz ustúpime, môžeme stratiť oveľa viac. Preto je dôležité, aby sme sa spojili a bojovali za naše práva.

Nebojme sa! Spolu dokážeme zastaviť autokraciu a ochrániť slobodu slova!
P.S.: Nezabudnite zdieľať tento článok a šíriť povedomie o tomto dôležitom probléme!

Pridávam fotku, že to nie je vytvorené umelou inteligenciou:

Eurovoľby 2024: Vplyv korupcie a dezinformácií na demokraciu v Česku a v Európe

28.04.2024

Eurovoľby 2024 sa blížia a v Českej republike aj v celej Európe sa začínajú diskusie o ich význame a vplyve na demokraciu. Su dva kľúčové faktory, ktoré ovplyvňujú verejnú mienku a demokratický proces – korupciu a dezinformácie. Korupcia je dlhodobo problémom v českej politike. Vojta z Čiech, jeden z obyvateľov krajiny, vyjadril svoj názor na tento jav. „Jde [...]

Vláda sľubovala, no zlyhala: Dôkaz o zúfalstve trvá už 6 mesiacov.

25.04.2024

Vláda pri nástupe do funkcie sľúbila ľuďom úľavu v podobe lacnejších potravín a energií. Mnohí s nádejou očakávali, že sa konečne dočkajú zlepšenia životnej úrovne. Avšak realita je zatiaľ veľmi ďaleko od sľubov. Namiesto riešenia akútnych problémov sa vláda zameriava na reformy v oblasti justície a je na ceste zrušiť RTVS. Kde sú sľubované lacnejšie [...]

Vojna na Ukrajine: Tragédia, ktorá trvá už 2 roky

21.04.2024

zdroj: https://armyinform.com.ua/2022/07/30/dity-na-vijni-odna-z-najbolyuchishyh-tem-v-umovah-bojovyh-dij-prodovzhennya/ Vojna na Ukrajine, ktorá vypukla 24. februára 2022, sa stala najväčšou krízou v Európe od druhej svetovej vojny. Milióny ľudí boli nútené opustiť svoje domovy a tisíce prišli o život. Konflikt mal zničujúci vplyv na Ukrajinu a jej obyvateľov, ale aj na [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

jakubinoo

Verme v silu demokracie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 7829x
Priemerná čítanosť článkov: 1305x

Autor blogu

Archív

Odkazy