Založ si blog

Vláda sľubovala, no zlyhala: Dôkaz o zúfalstve trvá už 6 mesiacov.

Vláda pri nástupe do funkcie sľúbila ľuďom úľavu v podobe lacnejších potravín a energií. Mnohí s nádejou očakávali, že sa konečne dočkajú zlepšenia životnej úrovne. Avšak realita je zatiaľ veľmi ďaleko od sľubov. Namiesto riešenia akútnych problémov sa vláda zameriava na reformy v oblasti justície a je na ceste zrušiť RTVS.

Kde sú sľubované lacnejšie potraviny a energie?

Ceny potravín a energií neustále rastú, čím sa znižuje životná úroveň občanov. Vláda síce avizovala niektoré kroky, ako napríklad zníženie DPH na vybrané potraviny, no tieto opatrenia sú len kozmetické a neprinášajú reálnu pomoc. Ľudia stále bojujú s každodennými výdavkami a sľuby o lacnejšom živote sa zdajú byť len prázdnymi frázami.

Zrušenie UŠP a RTVS nebolo ani na zozname!

Vláda zrušila Úrad Špeciálnej Prokuratúry (UŠP) a chýsta sa zrušiť aj verejnoprávnu televíziu RTVS. Tieto kroky vyvolali pobúrenie verejnosti aj odborníkov. Zrušenie UŠP  ohrozuje boj proti organizovanej kriminalite a korupcii, zatiaľ čo zrušenie RTVS by znamenalo obmedzenie slobody slova a plurality informácií. Tieto kroky neboli súčasťou volebného programu a vláda ich taktiež neprezentovala ako prioritu.

Aké kroky doteraz podnikla vláda? Podnikla všetko zle?

Okrem neriešenia cien potravín a energií a rušení UŠP a RTVS, vláda urobila viacero ďalších chybných krokov. Medzi ne patrí napríklad:

  • Nekoncepčná komunikácia: Vláda sa vyznačuje chaotickou a netransparentnou komunikáciou. Mnohé jej kroky a rozhodnutia sú nejasné a nepremyslené, čo vedie k nízkej dôvere verejnosti.
  • Nedostatočná koordinácia: Medzi jednotlivými ministerstvami a úradmi vládne chaos a neefektívna koordinácia. To vedie k duplicitným prácam, zbytočným výdavkom a spomaleniu riešenia dôležitých problémov.
  • Ignorovanie odborníkov: Vláda často ignoruje názory a rady odborníkov z rôznych oblastí. To vedie k nesprávnym a škodlivým rozhodnutiam, ktoré negatívne ovplyvňujú životy ľudí.

Je najvyšší čas, aby sa vláda prestala zaoberať rušením dôležitých inštitúcií a konečne začala riešiť problémy, ktoré trápia bežných ľudí. Lacnejšie potraviny a energie, kvalitné verejnoprávne médiá a efektívna justícia by mali byť prioritou, nie politické hry a ideologické presadzovanie vlastných záujmov.



Dotácie pre koaličných starostov. Ako vlastne vláda trestá opozičných starostov?

19.07.2024

Keď sme sa narodili, učili nás, že všetci sme si rovní. Ale ako to býva, realita nám občas ukáže, že niektorí sú si predsa len rovnejší. V našej krajine sa to stalo opäť zrejmým pri pohľade na to, ako vláda rozdeľuje dotácie. Áno, dotácie. To magické slovo, ktoré môže urobiť z malého mesta veľkomesto a z rozbitého chodníka promenádu. Ale len ak ste koaličný [...]

Politický škandál, ktorý udrel na Slovensko: Fico a jeho kontroverzné vyhlásenia o progresivizme.

06.07.2024

Robert Fico povedal,že progresivizmus je Rakovina. V najnovšom príhovore na Devíne Robert Fico prehlásil, že progresivizmus je rakovina. Táto obrovská diagnóza samozrejme okamžite urazila tisíce voličov, ktorí veria v slobodu a demokraciu. Veď prečo by sme sa mali zaoberať skutočnými problémami, keď môžeme vymýšľať nové a zábavné spôsoby, ako urážať svojich [...]

Prezident Neprekvapil je podržtaška.Podpísal Zákon o Zániku RTVS a Zavedení Novej Vládnej Televízie STVR

04.07.2024

Dnes máme na stole tému, ktorá by mohla byť komickou satirou, keby nebola tak desivo blízko realite. Áno, hovoríme o prezidentovi, ktorý nás neprekvapil svojím najnovším krokom. Akým? podpísal zákon o zániku RTVS a zavedení novej vládnej televízie STVR.Podľa vládnych zdrojov, RTVS jednoducho nesplnila očakávania. Nepodarilo sa jej napríklad dostatočne propagovať [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

jakubinoo

Verme v silu demokracie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 30330x
Priemerná čítanosť článkov: 1596x

Autor blogu

Odkazy