Založ si blog

Šimkovičová na Yachtovej Misii: Takto sa Nerobí Politika do Psej Matere


Je utorok 11. júna, deň D pre novelu zákona o mediálnych službách. Všetci poslanci sú pripravení, program schôdze je nabitý, čakajú na hlavnú rečníčku – Martinu Šimkovičovú. Kolegovia poslanci si už dávajú svoje tretie espresso a čakajú. Ale kde je naša drahá poslankyňa? Nie v parlamente, to je isté. V skutočnosti si práve užíva vietor vo vlasoch na yachte s Petrom Kotlárom v srdci Jadranu.

Predstavte si parlamentnú sálu plnú očakávania. „Kde je Šimkovičová?“ šepká si jeden poslanec s druhým. Medzitým sa Martina usmieva na svojho spoločníka, užívajúca si slnko a morský vánok. Možno je to pre ňu tak trochu parlamentná schôdza – len s viac soľou vo vzduchu a menej stresu z rečníckeho pultu.

Keď sa jej kolegovia snažili prísť na to, prečo nie je na mieste, kde by mala byť, Šimkovičová sa venovala oveľa dôležitejším veciam. „Peťko, podaj mi prosím ďalšie mojitchko,“ hovorí, zatiaľ čo si nanáša opaľovací krém. Zákon o mediálnych službách musí počkať, Jadran neodpúšťa odkladanie relaxu.

Keď zistila, že jej neprítomnosť spôsobila paniku, rozhodla sa napísať krátku správu: „Prepáčte, mám technické problémy s návratom do Bratislavy. Pokúsim sa to vyriešiť.“ (správa je vymyslená).

Predstavte si, ako sa snaží vysvetliť svojmu kapitánovi, že potrebuje byť v Bratislave do večera. „Viete, mám tam prednášať dôležitú novelu zákona.“ Kapitán, so záujmom o politiku asi rovnakým ako o plavby na Mesiac, odpovedá: „Madam, užívajte si výlet, Bratislava je ďaleko a more je krásne.“

### Čo sme sa naučili?

Keď máte predkladať novelu zákona, možno by ste mali zvážiť, či výlet na yachte s Petrom Kotlárom je naozaj tá správna voľba. Ale ak už sa ocitnete na Jadrane, aspoň si užite slnko, more a nezabudnite na selfie. Koniec koncov, zákony počkajú, ale Jadran nie.

Machala, tajná služba a kultúra: Vyzerá to na ďalší poriadny problém

11.09.2024

V posledných dňoch sa Ministerstvo kultúry ocitlo v centre pozornosti vďaka odvážnemu tvrdeniu bývalého riaditeľa zrušeného Inštitútu kultúrnej politiky, Marcela Časa. Ten verejne obvinil súčasného poradcu Martiny Šimkovičovej, Lukáša Machalu, z vyhrážok sledovaním tajnou službou. Ide o vážne obvinenie, ktoré vyvolalo veľa diskusií. Lukáš Machala,je známy svojím [...]

Dotácie pre koaličných starostov. Ako vlastne vláda trestá opozičných starostov?

19.07.2024

Keď sme sa narodili, učili nás, že všetci sme si rovní. Ale ako to býva, realita nám občas ukáže, že niektorí sú si predsa len rovnejší. V našej krajine sa to stalo opäť zrejmým pri pohľade na to, ako vláda rozdeľuje dotácie. Áno, dotácie. To magické slovo, ktoré môže urobiť z malého mesta veľkomesto a z rozbitého chodníka promenádu. Ale len ak ste koaličný [...]

Politický škandál, ktorý udrel na Slovensko: Fico a jeho kontroverzné vyhlásenia o progresivizme.

06.07.2024

Robert Fico povedal,že progresivizmus je Rakovina. V najnovšom príhovore na Devíne Robert Fico prehlásil, že progresivizmus je rakovina. Táto obrovská diagnóza samozrejme okamžite urazila tisíce voličov, ktorí veria v slobodu a demokraciu. Veď prečo by sme sa mali zaoberať skutočnými problémami, keď môžeme vymýšľať nové a zábavné spôsoby, ako urážať svojich [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

jakubinoo

Verme v silu demokracie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 34280x
Priemerná čítanosť článkov: 1714x

Autor blogu

Odkazy