Založ si blog

Šimkovičová na Yachtovej Misii: Takto sa Nerobí Politika do Psej Matere


Je utorok 11. júna, deň D pre novelu zákona o mediálnych službách. Všetci poslanci sú pripravení, program schôdze je nabitý, čakajú na hlavnú rečníčku – Martinu Šimkovičovú. Kolegovia poslanci si už dávajú svoje tretie espresso a čakajú. Ale kde je naša drahá poslankyňa? Nie v parlamente, to je isté. V skutočnosti si práve užíva vietor vo vlasoch na yachte s Petrom Kotlárom v srdci Jadranu.

Predstavte si parlamentnú sálu plnú očakávania. „Kde je Šimkovičová?“ šepká si jeden poslanec s druhým. Medzitým sa Martina usmieva na svojho spoločníka, užívajúca si slnko a morský vánok. Možno je to pre ňu tak trochu parlamentná schôdza – len s viac soľou vo vzduchu a menej stresu z rečníckeho pultu.

Keď sa jej kolegovia snažili prísť na to, prečo nie je na mieste, kde by mala byť, Šimkovičová sa venovala oveľa dôležitejším veciam. „Peťko, podaj mi prosím ďalšie mojitchko,“ hovorí, zatiaľ čo si nanáša opaľovací krém. Zákon o mediálnych službách musí počkať, Jadran neodpúšťa odkladanie relaxu.

Keď zistila, že jej neprítomnosť spôsobila paniku, rozhodla sa napísať krátku správu: „Prepáčte, mám technické problémy s návratom do Bratislavy. Pokúsim sa to vyriešiť.“ (správa je vymyslená).

Predstavte si, ako sa snaží vysvetliť svojmu kapitánovi, že potrebuje byť v Bratislave do večera. „Viete, mám tam prednášať dôležitú novelu zákona.“ Kapitán, so záujmom o politiku asi rovnakým ako o plavby na Mesiac, odpovedá: „Madam, užívajte si výlet, Bratislava je ďaleko a more je krásne.“

### Čo sme sa naučili?

Keď máte predkladať novelu zákona, možno by ste mali zvážiť, či výlet na yachte s Petrom Kotlárom je naozaj tá správna voľba. Ale ak už sa ocitnete na Jadrane, aspoň si užite slnko, more a nezabudnite na selfie. Koniec koncov, zákony počkajú, ale Jadran nie.

Začiatok minulosti? Zrušenie RTVS a vznik STVR budí strach.😔

24.06.2024

Sloboda slova . Tak krehké sú tieto slová. Slová ktoré si niektorý z nás nevieme vážiť . Na Slovensku asi ľudia chodia do servisu s funkčným autom ak chcú opraviť fungujúcu vec. Alebo naopak im vadí slovo demokracia. Neviem . Nerozumiem prečo tak rýchlo zabúdame. Prečo si nedokážeme vážiť niečo čo nám pomáha slobodne sa prejavovať . Píše Matúš. Ministerstvo [...]

Prečo sa na Slovensku nedá žiť lepšie a vraciame sa do totality?

22.06.2024

Stále rozmýšľam, prečo sa na Slovensku nedá žiť lepšie a prečo sa zdá, že sa vraciame do totality. Keď sa pozrieme na vládu Roberta Fica, je jasné, že práve táto garnitúra je hlavnou príčinou našich problémov. Korupcia, rodinkárstvo a politická manipulácia sa stali synonymom tejto vlády, ktorá nám znemožňuje žiť v prosperujúcej a slobodnej krajine.Jedným z [...]

Kotlár Povedal, že Pandémia na Slovensku Nebola: Urobil Nám tak Svetovú Hanbu

20.06.2024

V nedávnom videu vyvolal Ľuboš Blaha veľkú kontroverziu svojím vyhlásením, že „pandémia na Slovensku nebola“. Tieto slová okamžite zobudili reakcie nielen doma, ale aj v zahraničí. Už sme tu mali teórie o plochej Zemi, ale takýto výrok sme tu ešte nemali. Peter Kotlár, známy svojimi názormi, sa vyjadril, že pandémia COVID-19 na Slovensku neexistovala. Toto vyhlásenie [...]

zbrane, zbraň

Prvýkrát v dejinách. Hlavný lekár USA klasifikoval násilie so zbraňami ako zdravotnú krízu

25.06.2024 23:40

Spojené štáty predstavujú výnimočný prípad z dôvodu vysokého počtu zranení a úmrtí spôsobených strelnými zbraňami — najmä pokiaľ ide o deti.

alkohol

Na konzumáciu alkoholu zomrú ročne takmer tri milióny ľudí

25.06.2024 23:26

Do tejto štatistiky je započítané aj šoférovanie pod vplyvom alkoholu, násilie súvisiace s alkoholom a rôzne choroby.

Sunak

Štyria muži vnikli do záhrady britského premiéra. Zadržala ich polícia

25.06.2024 22:54

Organizácia s názvom Youth Demand zverejnila video, na ktorom je vidieť, ako jej člen vykonal veľkú potrebu do jazierka na Sunakovom pozemku.

Matúš Šutaj Eštok

Ministerstvo vnútra dostalo pokutu 90-tisíc eur za odstavenie čurillovcov mimo službu

25.06.2024 20:18

Rezort vnútra sa odvolá voči tomuto rozhodnutiu Úradu na ochranu oznamovateľov.

jakubinoo

Verme v silu demokracie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 22588x
Priemerná čítanosť článkov: 1412x

Autor blogu

Odkazy