Založ si blog

Novinári na Slovensku zažívajú cenzúru a snahy o zablokovanie demokratických médií.


Novinári, ktorí sa snažia vykonávať svoju prácu nezávisle a informovať verejnosť o dôležitých témach, sa často stretávajú so šikanou, zastrašovaním a cenzúrou. Tieto praktiky ohrozujú samotné základy demokracie a slobodného prejavu v krajine.

Jedným z najvážnejších problémov, ktorým čelia slovenskí novinári, je šikana a zastrašovanie. Tieto praktiky môžu mať rôzne formy – od osobných útokov a vyhrážok až po právne kroky a nátlak zo strany mocných skupín. Novinári, ktorí sa venujú citlivým témam, ako sú korupcia, organizovaný zločin alebo politické machinácie, sú často terčom týchto nepríjemných a nebezpečných taktík.

Verejnoprávne médiá, ako je RTVS, čelia značnému politickému tlaku. Tento tlak sa prejavuje snahami o ovplyvňovanie vysielania a obmedzovanie nezávislosti týchto inštitúcií. Politici často vidia verejnoprávne médiá ako nástroj na šírenie svojich ideológií a záujmov, čo vedie k znižovaniu kvality a objektivity spravodajstva.

Výrazným príkladom politického tlaku na médiá bolo zrušenie politickej relácie „Na telo“, čo mnohí vidia ako priamy zásah do nezávislosti médií a slobodného prejavu.

Za tieto útoky nesie celu zodpovednosť súčasná vládna koalícia. Politici, ktorí sú pri moci, sa často snažia o umlčať kritické hlasy ktoré hovoria pravdu. Týmto spôsobom sa snažia upevniť svoju moc a zabrániť šíreniu informácií, ktoré by mohli ohroziť ich politickú stabilitu.

Podpora nezávislých médií, zvýšená ochrana novinárov a tlak na transparentnosť a zodpovednosť verejných inštitúcií sú kľúčovými krokmi k zabezpečeniu toho, aby Slovensko zostalo krajinou, kde sloboda slova a demokracia majú pevné miesto.

Začiatok minulosti? Zrušenie RTVS a vznik STVR budí strach.😔

24.06.2024

Sloboda slova . Tak krehké sú tieto slová. Slová ktoré si niektorý z nás nevieme vážiť . Na Slovensku asi ľudia chodia do servisu s funkčným autom ak chcú opraviť fungujúcu vec. Alebo naopak im vadí slovo demokracia. Neviem . Nerozumiem prečo tak rýchlo zabúdame. Prečo si nedokážeme vážiť niečo čo nám pomáha slobodne sa prejavovať . Píše Matúš. Ministerstvo [...]

Prečo sa na Slovensku nedá žiť lepšie a vraciame sa do totality?

22.06.2024

Stále rozmýšľam, prečo sa na Slovensku nedá žiť lepšie a prečo sa zdá, že sa vraciame do totality. Keď sa pozrieme na vládu Roberta Fica, je jasné, že práve táto garnitúra je hlavnou príčinou našich problémov. Korupcia, rodinkárstvo a politická manipulácia sa stali synonymom tejto vlády, ktorá nám znemožňuje žiť v prosperujúcej a slobodnej krajine.Jedným z [...]

Kotlár Povedal, že Pandémia na Slovensku Nebola: Urobil Nám tak Svetovú Hanbu

20.06.2024

V nedávnom videu vyvolal Ľuboš Blaha veľkú kontroverziu svojím vyhlásením, že „pandémia na Slovensku nebola“. Tieto slová okamžite zobudili reakcie nielen doma, ale aj v zahraničí. Už sme tu mali teórie o plochej Zemi, ale takýto výrok sme tu ešte nemali. Peter Kotlár, známy svojimi názormi, sa vyjadril, že pandémia COVID-19 na Slovensku neexistovala. Toto vyhlásenie [...]

zbrane, zbraň

Prvýkrát v dejinách. Hlavný lekár USA klasifikoval násilie so zbraňami ako zdravotnú krízu

25.06.2024 23:40

Spojené štáty predstavujú výnimočný prípad z dôvodu vysokého počtu zranení a úmrtí spôsobených strelnými zbraňami — najmä pokiaľ ide o deti.

alkohol

Na konzumáciu alkoholu zomrú ročne takmer tri milióny ľudí

25.06.2024 23:26

Do tejto štatistiky je započítané aj šoférovanie pod vplyvom alkoholu, násilie súvisiace s alkoholom a rôzne choroby.

Sunak

Štyria muži vnikli do záhrady britského premiéra. Zadržala ich polícia

25.06.2024 22:54

Organizácia s názvom Youth Demand zverejnila video, na ktorom je vidieť, ako jej člen vykonal veľkú potrebu do jazierka na Sunakovom pozemku.

Matúš Šutaj Eštok

Ministerstvo vnútra dostalo pokutu 90-tisíc eur za odstavenie čurillovcov mimo službu

25.06.2024 20:18

Rezort vnútra sa odvolá voči tomuto rozhodnutiu Úradu na ochranu oznamovateľov.

jakubinoo

Verme v silu demokracie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 22594x
Priemerná čítanosť článkov: 1412x

Autor blogu

Odkazy