Založ si blog

Čo sa deje v slovenskej politike a spoločnosti?

Útok na Roberta Fica odsudzujem!



Čo sa to preboha na Slovensku deje?

Slovensko zažilo v minulom  týždni veľa šokujúcich udalostí, ktoré vyvolávajú otázky o stave našej spoločnosti. Predseda vlády Robert Fico bol minulý týždeň v stredu napadnutý a postrelený, predseda parlamentu Andrej Danko sa pobil so zákazníkom na benzínke a prieskum ukázal, že šikanovanie je stále vážnym problémom na slovenských školách.


Atentát na Roberta Fica:


Najhoršou udalosťou týždňa bol bezpochyby atentát na Roberta Fica. Stav premiéra je stabilizovaný, no incident vyvolal vlnu špekulácií a obáv o budúcnosť Slovenska. Motív strelca bola momentálna situácia na Slovensku. Táto udalosť opäť poukázala na nárast nenávistných prejavov a politickej dôležitosti v spoločnosti.

Incident na benzínke:

Ďalšou hroznou udalosťou bol incident na benzínke, kde sa poslanec parlamentu Andrej Danko pobil so zákazníkom. Zasahovať musel jeho ochrankár. Podľa informácií sa Danko dostal do sporu so zákazníkom pre prednosť pri platení. Incident opäť vyvolal otázky o správaní sa naších politikov  a o miere agresivity v spoločnosti.

Šikanovanie na školách:

Prieskum ukázal, že šikanovanie je stále vážnym problémom na slovenských školách. Vyskytlo sa na každej štvrtej z nich. Obeťami šikanovania sú najmä mladší žiaci, no aj starší študenti sa s ním stretávajú. Prieskum taktiež ukázal, že obete šikanovania sa často boja o tomto probléme hovoriť dospelým. Je preto dôležité, aby sa o problematike šikanovania na školách otvorene diskutovalo a aby sa prijali opatrenia na jeho prevenciu a riešenie.

Šimkovičová na Yachtovej Misii: Takto sa Nerobí Politika do Psej Matere

12.06.2024

Je utorok 11. júna, deň D pre novelu zákona o mediálnych službách. Všetci poslanci sú pripravení, program schôdze je nabitý, čakajú na hlavnú rečníčku – Martinu Šimkovičovú. Kolegovia poslanci si už dávajú svoje tretie espresso a čakajú. Ale kde je naša drahá poslankyňa? Nie v parlamente, to je isté. V skutočnosti si práve užíva vietor vo vlasoch na yachte s [...]

Novinári na Slovensku zažívajú cenzúru a snahy o zablokovanie demokratických médií.

05.06.2024

Novinári, ktorí sa snažia vykonávať svoju prácu nezávisle a informovať verejnosť o dôležitých témach, sa často stretávajú so šikanou, zastrašovaním a cenzúrou. Tieto praktiky ohrozujú samotné základy demokracie a slobodného prejavu v krajine. Jedným z najvážnejších problémov, ktorým čelia slovenskí novinári, je šikana a zastrašovanie. Tieto praktiky môžu mať [...]

Dieťa s hračkárskou pištoľou mierilo na „Pellegriniho dom“.

05.06.2024

V dnešnom svete, kde je všetko možné, sa stala jedna z najzávažnejších „tragédií“ posledného desaťročia. Áno, správne ste počuli. V uličke pred „Pellegriniho domom“ došlo k incidentu, ktorý otriasol celým Slovenskom. Dieťa, nevinné stvorenie, sa opovážilo namieriť hračkársku pištoľ na dom novozvoleného prezidenta Petra Pellegriniho. Áno, tú istú pištoľ, [...]

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

jakubinoo

Verme v silu demokracie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 18233x
Priemerná čítanosť článkov: 1403x

Autor blogu

Odkazy