Založ si blog

Čierna streda pre slobodu slova: RTVS končí, nastupuje autokracia?

Vláda schválila zákon o zrušení RTVS a zriadení Slovenskej televízie a rozhlasu (STVR). Mnohí vnímajú tento krok ako likvidáciu verejnoprávnych médií a nastupujúcu autokraciu. Je to oprávnený strach?
Zmeny v RTVS sa dejú v rýchlom konaní a bez transparentnej diskusie. Vláda argumentuje potrebou reformy a zefektívnenia, no kritici poukazujú na snahu o politickú kontrolu nad médiami. Zrušenie Programovej rady a zavedenie Etickej komisie s nejasnými kompetenciami vyvoláva otázky o nezávislosti a objektivite STVR.
Premiér Fico už dávnejšie kritizoval RTVS za „tendenčné“ spravodajstvo a obviňoval ju zo stranníctva. Mnohí sa obávajú, že STVR sa stane nástrojom propagandy a potlačí kritické hlasy. Vláda síce sľubuje zachovanie plurality názorov, no realita môže byť iná.
Ale teraz vážne, nebudem si dávať servítku pred ústa.
Sme občania Slovenskej republiky, nie bábky v rukách politikov. Máme právo na slobodné a nezávislé informácie. Zrušenie RTVS a netransparentné presadzovanie STVR sú vážnym krokom späť k autoritatívnej minulosti. Nesmieme mlčať!
Je dôležité, aby sme sa proti tomuto zvratu postavili. Môžeme to urobiť podpisovaním petícií, účasťou na protestoch a kontaktovaním poslancov Národnej rady. Musíme dať jasne najavo, že si nenecháme vziať slobodu slova a že požadujeme nezávislé a pluralitné verejnoprávne médiá.
Toto nie je len o RTVS. Je to o budúcnosti našej demokracie. Ak teraz ustúpime, môžeme stratiť oveľa viac. Preto je dôležité, aby sme sa spojili a bojovali za naše práva.

Nebojme sa! Spolu dokážeme zastaviť autokraciu a ochrániť slobodu slova!
P.S.: Nezabudnite zdieľať tento článok a šíriť povedomie o tomto dôležitom probléme!

Pridávam fotku, že to nie je vytvorené umelou inteligenciou:

Dotácie pre koaličných starostov. Ako vlastne vláda trestá opozičných starostov?

19.07.2024

Keď sme sa narodili, učili nás, že všetci sme si rovní. Ale ako to býva, realita nám občas ukáže, že niektorí sú si predsa len rovnejší. V našej krajine sa to stalo opäť zrejmým pri pohľade na to, ako vláda rozdeľuje dotácie. Áno, dotácie. To magické slovo, ktoré môže urobiť z malého mesta veľkomesto a z rozbitého chodníka promenádu. Ale len ak ste koaličný [...]

Politický škandál, ktorý udrel na Slovensko: Fico a jeho kontroverzné vyhlásenia o progresivizme.

06.07.2024

Robert Fico povedal,že progresivizmus je Rakovina. V najnovšom príhovore na Devíne Robert Fico prehlásil, že progresivizmus je rakovina. Táto obrovská diagnóza samozrejme okamžite urazila tisíce voličov, ktorí veria v slobodu a demokraciu. Veď prečo by sme sa mali zaoberať skutočnými problémami, keď môžeme vymýšľať nové a zábavné spôsoby, ako urážať svojich [...]

Prezident Neprekvapil je podržtaška.Podpísal Zákon o Zániku RTVS a Zavedení Novej Vládnej Televízie STVR

04.07.2024

Dnes máme na stole tému, ktorá by mohla byť komickou satirou, keby nebola tak desivo blízko realite. Áno, hovoríme o prezidentovi, ktorý nás neprekvapil svojím najnovším krokom. Akým? podpísal zákon o zániku RTVS a zavedení novej vládnej televízie STVR.Podľa vládnych zdrojov, RTVS jednoducho nesplnila očakávania. Nepodarilo sa jej napríklad dostatočne propagovať [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

jakubinoo

Verme v silu demokracie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 30329x
Priemerná čítanosť článkov: 1596x

Autor blogu

Odkazy