Založ si blog

Čierna streda pre slobodu slova: RTVS končí, nastupuje autokracia?

Vláda schválila zákon o zrušení RTVS a zriadení Slovenskej televízie a rozhlasu (STVR). Mnohí vnímajú tento krok ako likvidáciu verejnoprávnych médií a nastupujúcu autokraciu. Je to oprávnený strach?
Zmeny v RTVS sa dejú v rýchlom konaní a bez transparentnej diskusie. Vláda argumentuje potrebou reformy a zefektívnenia, no kritici poukazujú na snahu o politickú kontrolu nad médiami. Zrušenie Programovej rady a zavedenie Etickej komisie s nejasnými kompetenciami vyvoláva otázky o nezávislosti a objektivite STVR.
Premiér Fico už dávnejšie kritizoval RTVS za „tendenčné“ spravodajstvo a obviňoval ju zo stranníctva. Mnohí sa obávajú, že STVR sa stane nástrojom propagandy a potlačí kritické hlasy. Vláda síce sľubuje zachovanie plurality názorov, no realita môže byť iná.
Ale teraz vážne, nebudem si dávať servítku pred ústa.
Sme občania Slovenskej republiky, nie bábky v rukách politikov. Máme právo na slobodné a nezávislé informácie. Zrušenie RTVS a netransparentné presadzovanie STVR sú vážnym krokom späť k autoritatívnej minulosti. Nesmieme mlčať!
Je dôležité, aby sme sa proti tomuto zvratu postavili. Môžeme to urobiť podpisovaním petícií, účasťou na protestoch a kontaktovaním poslancov Národnej rady. Musíme dať jasne najavo, že si nenecháme vziať slobodu slova a že požadujeme nezávislé a pluralitné verejnoprávne médiá.
Toto nie je len o RTVS. Je to o budúcnosti našej demokracie. Ak teraz ustúpime, môžeme stratiť oveľa viac. Preto je dôležité, aby sme sa spojili a bojovali za naše práva.

Nebojme sa! Spolu dokážeme zastaviť autokraciu a ochrániť slobodu slova!
P.S.: Nezabudnite zdieľať tento článok a šíriť povedomie o tomto dôležitom probléme!

Pridávam fotku, že to nie je vytvorené umelou inteligenciou:

Šimkovičová na Yachtovej Misii: Takto sa Nerobí Politika do Psej Matere

12.06.2024

Je utorok 11. júna, deň D pre novelu zákona o mediálnych službách. Všetci poslanci sú pripravení, program schôdze je nabitý, čakajú na hlavnú rečníčku – Martinu Šimkovičovú. Kolegovia poslanci si už dávajú svoje tretie espresso a čakajú. Ale kde je naša drahá poslankyňa? Nie v parlamente, to je isté. V skutočnosti si práve užíva vietor vo vlasoch na yachte s [...]

Novinári na Slovensku zažívajú cenzúru a snahy o zablokovanie demokratických médií.

05.06.2024

Novinári, ktorí sa snažia vykonávať svoju prácu nezávisle a informovať verejnosť o dôležitých témach, sa často stretávajú so šikanou, zastrašovaním a cenzúrou. Tieto praktiky ohrozujú samotné základy demokracie a slobodného prejavu v krajine. Jedným z najvážnejších problémov, ktorým čelia slovenskí novinári, je šikana a zastrašovanie. Tieto praktiky môžu mať [...]

Dieťa s hračkárskou pištoľou mierilo na „Pellegriniho dom“.

05.06.2024

V dnešnom svete, kde je všetko možné, sa stala jedna z najzávažnejších „tragédií“ posledného desaťročia. Áno, správne ste počuli. V uličke pred „Pellegriniho domom“ došlo k incidentu, ktorý otriasol celým Slovenskom. Dieťa, nevinné stvorenie, sa opovážilo namieriť hračkársku pištoľ na dom novozvoleného prezidenta Petra Pellegriniho. Áno, tú istú pištoľ, [...]

Benny Ganc

Izraelský premiér Netanjahu rozpúšťa vojnový kabinet

17.06.2024 10:58, aktualizované: 11:13

O rozpustení vojnového kabinetu informujú tiež izraelské médiá.

Emmanuel Macron,

Vo Francúzsku sa začala kampaň pred predčasnými parlamentnými voľbami

17.06.2024 10:48

Prvé kolo volieb sa bude konať 30. júna. Rozhodujúce druhé kolo je naplánované na 7. júla.

Tusk

Plánovanie atentátov a sabotáži v Poľsku: obžalovaní ruskí špióni zmizli

17.06.2024 10:30

Poľský súd vlani v decembri odsúdil 14 zo 16 cudzincov obžalovaných z účasti na príprave sabotážnych akcií na poľskom území.

Tropické teploty v Bratislave

Prichádzajú trópy. Vyberajte sandále a opaľovacie krémy. Úľava? V nedohľadne

17.06.2024 10:18

Hydrometeorologický ústav avizuje v tomto týždni na Slovensku výrazné oteplenie.

jakubinoo

Verme v silu demokracie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 18284x
Priemerná čítanosť článkov: 1406x

Autor blogu

Odkazy