Vláda sľubovala, no zlyhala: Dôkaz o zúfalstve trvá už 6 mesiacov.

25. apríla 2024, jakubinoo, Nezaradené

Vláda pri nástupe do funkcie sľúbila ľuďom úľavu v podobe lacnejších potravín a energií. Mnohí s nádejou očakávali, že sa konečne dočkajú zlepšenia životnej úrovne. Avšak realita je zatiaľ veľmi ďaleko od sľubov. Namiesto riešenia akútnych problémov sa vláda zameriava na reformy v oblasti justície a je na ceste zrušiť RTVS.

Kde sú sľubované lacnejšie potraviny a energie?

Ceny potravín a energií neustále rastú, čím sa znižuje životná úroveň občanov. Vláda síce avizovala niektoré kroky, ako napríklad zníženie DPH na vybrané potraviny, no tieto opatrenia sú len kozmetické a neprinášajú reálnu pomoc. Ľudia stále bojujú s každodennými výdavkami a sľuby o lacnejšom živote sa zdajú byť len prázdnymi frázami.

Zrušenie UŠP a RTVS nebolo ani na zozname!

Vláda zrušila Úrad Špeciálnej Prokuratúry (UŠP) a chýsta sa zrušiť aj verejnoprávnu televíziu RTVS. Tieto kroky vyvolali pobúrenie verejnosti aj odborníkov. Zrušenie UŠP  ohrozuje boj proti organizovanej kriminalite a korupcii, zatiaľ čo zrušenie RTVS by znamenalo obmedzenie slobody slova a plurality informácií. Tieto kroky neboli súčasťou volebného programu a vláda ich taktiež neprezentovala ako prioritu.

Aké kroky doteraz podnikla vláda? Podnikla všetko zle?

Okrem neriešenia cien potravín a energií a rušení UŠP a RTVS, vláda urobila viacero ďalších chybných krokov. Medzi ne patrí napríklad:

Je najvyšší čas, aby sa vláda prestala zaoberať rušením dôležitých inštitúcií a konečne začala riešiť problémy, ktoré trápia bežných ľudí. Lacnejšie potraviny a energie, kvalitné verejnoprávne médiá a efektívna justícia by mali byť prioritou, nie politické hry a ideologické presadzovanie vlastných záujmov.